Duurzame primeur BAM: eerste toepassing KIWAGREEN gecertificeerde fossielvrije mantelbuis

BAM Energie & Water heeft bij een gestuurde boring voor een elektriciteitsnetproject van Liander in Beuningen de duurzame primeur van de eerste KIWAGREEN gecertificeerde fossielvrije mantelbuis.

Lees meer
KIWAGREEN gecertificeerde fossielvrije mantelbuizen

Nieuwe accu voor opladen elektrisch materieel door hergebruik van 2.000 fietsaccu’s

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de laadinfrastructuur voor elektrisch materieel op de bouwplaats uit te breiden. Onze nieuwste aanwinst is een circulaire accu, gemaakt van hergebruikte cellen uit ingezamelde fietsaccu’s, die we als buffer inzetten. Voor het opladen van de buffer is een lichte stroomaansluiting (3 x 63A) voldoende. De eerste nieuwe accu’s zetten we in op onze bouwplaats in Waalwijk en bij ons experimentele laadplein op onze BAM-locatie in Den Bosch.

Lees meer
Nieuwe accu voor opladen elektrisch materieel door hergebruik van 2.000 fietsaccu’s

BAM Charging Solutions test optimale laadinfrastructuur in eigen proeftuin

Het Nederlandse wagenpark elektrificeert in hoog tempo, daarom blijft het installeren van een degelijke laadinfrastructuur broodnodig. Door de toenemende netcongestie is het niet meer vanzelfsprekend dat het gewenste vermogen voor de (nieuwe) laadinfrastructuur ook beschikbaar is. Om toch te kunnen voldoen aan de vraag moeten we slimmer omgaan met de beschikbare capaciteit. Om klanten de beste laadoplossing te kunnen bieden, heeft BAM Charging Solutions bij haar kantoor in Den Bosch een proeftuin laadinfrastructuur aangelegd. Met de proeftuin test BAM alle effecten van elektrisch laden in relatie tot congestiemanagement.

Lees meer
BAM Charging Solutions test optimale laadinfrastructuur in eigen proeftuin

BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

BAM is in Nederland overgegaan op het gebruik van biobrandstof HVO100 voor haar bedrijfswagens, als tussenfase naar de elektrificatie van het bedrijfswagenpark. Met deze overstap naar biobrandstof verwacht BAM een reductie te bereiken van 2.000.000 kilogram CO2 per jaar. Verlaging van CO₂-uitstoot is één van de zes hoofdonderwerpen in de duurzaamheidsstrategie van BAM. Concreet wil BAM in 2026 80% (scope 1 en 2) minder uitstoten ten opzichte van 2015.

Lees meer
BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

Wij zoeken een Asset Manager voor Schiphol

Als assetmanager kom je terecht in een dynamische omgeving waar veel gebeurt en geen dag hetzelfde is. BAM Energie & Water heeft een meerjarig contract op Schiphol voor het uitvoeren van projecten en beheer en onderhoud van de ondergrondse infrastructuur. Wij zijn verantwoordelijk voor de openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, gas- en waterleidingen en het laag- en middenspanningsnet.

Lees meer
Wij zoeken een Asset Manager voor Schiphol

Aanleg waterstof distributiesysteem voor nieuwe en bestaande woningen Hoogeveen

We zijn in opdracht van de gemeente Hoogeveen gestart met de aanleg van de eerste buis van een waterstof distributiesysteem. Dit systeem voorziet in de toekomst honderd nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost en zes tot achttien bestaande woningen in Erflanden van waterstof voor verwarming.

Lees meer
Aanleg waterstof distributiesysteem voor nieuwe en bestaande woningen Hoogeveen

En of Jerien Kleen (28) in was voor een uitdaging!

‘Na mijn opleiding dierenverzorging had ik al snel in de gaten dat de banen daar niet voor het oprapen lagen. Met mijn moeder als raadgever heb ik toen een aantal jaren wat baantjes als officemanager en koerier gehad. Dat was best leuk, maar op een gegeven moment hield dat op en heb ik mijn cv op de Vacaturebank gezet. Dat was in 2019. Al vrij snel werd ik benaderd door BAM Energie & Water of ik eens op gesprek wilde komen. Daar heb ik wel even over getwijfeld, omdat ik helemaal geen achtergrond heb in techniek. Toch ben ik het gesprek aangegaan. “Of ik in was voor een uitdaging,” was de verrassende vraag die me werd gesteld. Een paar dagen later lag er al een contract voor mijn neus en kon ik beginnen als tekenaar!’

Lees meer
En of Jerien Kleen (28) in was voor een uitdaging!

Schiphol en BAM trekken met succes op in realisatie duurzame ambities

Royal Schiphol Group wil de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld creëren. Het doel is een uitstoot-en afvalvrije grondoperatie in 2030. Met onze zusterbedrijven BAM Bouw en Techniek en BAM Infra Nederland werken we samen met Schiphol om de duurzame energietransitie tot een succes te maken. Elektrificatie is daar een belangrijk onderdeel van. Wat en hoe we dat doen ziet u in de video.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.


Uitbreiding Shell Recharge laadnetwerk met honderd locaties

BAM Energie & Water heeft een raamovereenkomst gesloten met Shell Nederland voor de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer op honderd locaties in Nederland.

Lees meer
Uitbreiding Shell Recharge laadnetwerk met honderd locaties

Vitens, Enexis en BAM werken aan voet Lemelerberg emissieloos

Het project ligt aan de voet van de Lemelerberg dichtbij een Natura-2000 gebied en moet daarom aan strikte voorwaarden voldoen met betrekking tot CO2-uitstoot en stikstof. Het betreft de vervanging van een drinkwaterleiding en elektriciteitskabels.

Lees meer
Vitens, Enexis en BAM werken aan voet Lemelerberg emissieloos

BAM Energie & Water behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland heeft BAM Energie & Water het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Energie & Water zet zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Aanleg waterstof distributiesysteem voor nieuwe en bestaande woningen Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen, RENDO, Gasunie, Essent en Remeha hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van Waterstofwijk Hoogeveen, waarvan BAM de uitvoering in handen heeft. In de eerste fase start BAM met de aanleg van een waterstof distributiesysteem en de aansluiting daarop van honderd nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost. Onderdeel van deze eerste fase is ook de realisatie van een praktijkvoorbeeld: de ombouw naar waterstof van zes tot achttien bestaande woningen in Erflanden.

Financiering

Met het project willen betrokken partijen aantonen dat waterstof een goede groene vervanger is voor aardgas. En dat het bestaande aardgasnetwerk omgebouwd kan worden naar een waterstofnetwerk, zodat ook bestaande woningen kunnen worden verduurzaamd.

De financiering van de aanleg, aansluiting en ombouw naar waterstof is afkomstig van subsidies van het Rijk, provincie Drenthe en EU.

BAM geeft met dit project uitvoering aan haar strategie 'Building a sustainable tomorrow', met duurzaamheid als belangrijk speerpunt.